maandag 7 maart 2022

op familie weekend in Bouillon

 In een vakantiewoning met 8 slaapkamers met elk ensuite badkamer, een megagrote keuken met 3 koelkasten en 2 afwasmachines (waarvan 1 industrieel) en beneden een bar, sauna en jacuzzi. Zoals eerder vermeld vertrokken we op vrijdagavond ieder apart, wij waren weg iets na 5 richting Leuven, Beauvechain, binnendoor om later in te pikken op de E411 want we wisten dat het druk zou zijn wegens uittocht naar de sneeuw door de krokusvakantie. Ik had gezorgd voor broodjes onderweg die we op de "Aire de Tellin" oppeuzelden. We kwamen iets later dan L. en K. aan iets na 20u. B. was (zoals gewoonlijk) laatste. Het laatste familie weekend dateerde al van 2019...




De grannies gingen al vrij snel slapen. De vrouwen en mannen zaten apart en de tieners amuseerden zich op hun kamer(s). Wij zaten in de bibliotheek en de mannen in de woonkamer aan tafel, zij verdwenen richting bar na een aantal uren.

links stond de grote bibliotheek kast

Zoals elk jaar werd er op vrijdag stevig gedronken (maar niet door mij want ik drink geen alcohol) zodat er op zaterdag voormiddag serieuze hangovers waren, er werd  dan ook laat ontbeten zodat er op de middag besloten werd een korte wandeling te doen naar een mooi "point de vue"




purper bloemenveld


langs vlaamse dorpen en wegen komt men kapellekes tegen




en speciale brievenbussen



Na de wandeling werd er geluncht om kwart voor 2, daarna wat chillen, rusten, lezen,...en heel even shoppen in een nabij gelegen shopping zone met o.a een "Jysk"
Zaterdag avond eten we traditioneel vleesjes op de bakplaat want dat is gezellig en vooral lekker makkelijk want vleesjes, sauzen en groenten op de tafel en eten maar !



Zondag pisolets, croissants en chocolade broodjes van bij een bakker. Nog wat chillen en dan de auto in richting restaurant voor de lunch die geboekt werd in restaurant/brasserie angus grill de Rochehaut. Een gezellige plek, origineel ingericht met brouwerij van eigen bier én streekproducten winkel én een rendier voor de deur en meerdere aan de muur, perfect sfeertje dus én lekker gegeten, mooie porties en eerlijke prijzen.
één van de lekkerste burgers ooit !




Daarna deden we enkele musea in Bouillon met als toppunt de archeoscoop met het verhaal van Godfried van Bouillon. Een hele interessante ervaring die zelfs onze tieners boeide !





kruisvaarder Godfried


Om half 7 was het tijd voor een rondleiding doorheen het fort met fakkels.







Op maandag werd er ingepakt, bij ons verliep dit zonder woorden en chaos als een gesmeerde machine... Blij dat dit heftige weekend achter de rug was en ik bepaalde personages niet direct hoef terug te zien. Ik hou de details voor mezelf...

















Geen opmerkingen:

Een reactie posten

feestdag op de leukste werkdag van de week...

 Maandag papieren binnen brengen bij bazin en tanken. Oordoppen tegen snurken bij de apotheek en 3 glazen objecten die ik met Kerst kan vull...