zondag 2 januari 2022

Een dag met indrukken - Chrismas Eve

 vrijdag 24/12/21

Weer de klok rond geslapen met dank aan de geweldig goeie, megagrote bedden ! Ontbeten met bagels en aardbeienconfituur in het hotel. We wandelden tot aan de East River waar we de ferry namen tot aan Wallstreet, we vaarden onder de Brooklyn Bridge, Manhattan Bridge én Williamsburg Bridge en kregen zo een fantastisch uitzicht ... We wandelden voorbij de New York Stock Exchange en trokken een fotoke bij een grote kerstboom.













We lunchten in "65 Market Place", een deli met een zalig buffet : bakje vullen en smullen !


mac 'n cheese, kip op verschillende wijze ...

Er stond een lange rij aan de stier, als je zijn ballen streelt zou je financieel geluk mogen verwachten ...


En toen wandelden we naar een andere ferry om naar Lady Liberty te varen, Kerstavond dus laatste boot ...



Haar vond ik wel indrukwekkend !


Sunny day !
Daarna wandelden we naar het WTC en ook dat liet toch wel een indruk na, op de plaats waar de 2 torens stonden, zijn nu twee gaten met waterval met daarin nog een extra kleiner gat. Het gratis museum was jammer genoeg net 10 minuten dicht wegens Kerstavond.



de nieuwe toren "Tower one"



de NYPD, alom vertegenwoordigd !

subway station

Heel even het shopping center doorgewandeld "The occulus" waar we de subway namen. We kochten een ticket dat 2u geldig blijft voor 3 dollar per persoon.



Op Kerstavond genoten we van keilekkere, vers gebakken meatfeast en pepperoni pizza van 2 Brothers van achter de hoek. Manlief en Kane waren die gaan afhalen. Weer vroeg ons bed in rond 21u want moe én nog niet gewend aan het 6u verschil.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten

engelbewaarder...

We genoten van de ballen van Wim : kippenbal met spinazie in, stoemp en wortelen uit de oven levering omheining materiaal ! Maandag naar de ...