zaterdag 14 augustus 2021

week 2 nog meer zon, zee, zwembad en goed eten en gezelschap

 Maandag regende het in de avond en moesten we noodgedwongen binnen avondeten : zelfgemaakte Jambalaya met kip gemaakt door team Lier.

Dinsdag trokken we  zonder ontbijt vroeg op stap richting kust tussen Palamos en Palafrugell, we dropten de auto op een parking met wc en trokken te voet verder, deze wandeling was nog net iets avontuurlijker dan de vorige want "we went where no man has gone before", we daalden af tot aan een gedeelte met enkel rotsen en gingen van daar voorzichtig met onze watersloefkes de zee in, we waren daar moederziel alleen met ons zevenen !!! "Lunchen" deden we rond half 3 in een grill restaurant vlakbij ons huis. We namen allemaal het menu van de dag voor 13.5 euro ! 

Woensdag ontbeten we laat, er werd uitgeslapen en toen ging het richting Empuriabrava waar we de " Asian Market" bezochten, een mix tussen den Action, Zeeman, Gamma .... waar ik een nieuw hoofdkussen kocht want ik hou van lange kussens ! We wilden ontbijten in Figueres bij de tapas keet Lizarran maar daar was het aanschuiven op het trottoir net als in vele andere restaurants. Plan B dan maar in de vorm van Burger King op de buitenring maar ook daar stonden ze rond half 3 aan te schuiven tot ver buiten. Naar huis dan maar waar we wat chips aten. Inkopen doen dan maar in de L' Esclat, we bakten frieten en kip en iberico kroketten en kippenvingers en nuggets.

Donderdag reden we naar Girona naar het shoppingscentrum waar we nog wat winkeltjes deden én met ons zeven genoten van tapas bij Lizarran. Een vernuftig systeem met stokjes in de tapas, kleine 1.50, grote 1.90 en de kommetjes 2.60 en ook dessertjes maar daar hebben ze niet zoveel verstand van ...

Vrijdag kregen we Dean's beste maat over de vloer samen met zijn ouders en 2 broers, zij verbleven op een klein uurtje van ons. We hadden ze uitgenodigd voor een bbq. Het werd een hele gezellige dag.

Zaterdag werd er ingepakt, kasten leeggemaakt, ik deed enkele wasjes zodat de valiezen enkel propere kledij bevatten, koelkast leeggedronken en we gingen voor de laatste keer uiteten in ons dorpje in bar canponcelas. Ik nam de toast kip, de kids en mijn schoonzusje genoten van een lekkere pizza en de heren namen rijst met eend in een fruitsaus. De chocolade taart was een perfecte, superlekkere afsluiter van een zalige twee weken.  Manlief vulde het PLF formulier in en kreeg meteen bevestiging.

Zondag vertrokken we om 9u06 om de 1251 km in één ruk af te leggen. De drie codes voor de PCR testen waren al toegekomen. Ik was de enige vrijgestelde wegens volledig gevaccineerd. De eerste 300 km verliepen vlotjes. Toen volgden enkele vertragingen maar tot een echte file zoals in het opgaan, kwam het - gelukkig- niet. We stopten meerdere keren om de benen te strekken en iets te drinken/eten uit onze koelboxen, dat is toch een gerief zenne ! De Lierenaren waren ondertussen met de TGV naar huis aan het bollen, we hielden mekaar op de hoogte van de vorderingen. We passeerden meerdere mooie landschappen, zagen een regenboog en kregen meermaals wat regen op ons dak. Péage kostte ons in totaal 160 euro (heen en weer) en een 250 euro aan benzine maar de vrijheid die je hebt ter plaatse met je eigen wagen is onbetaalbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

graffiti !

 Op maandag eindelijk een kleine wandeling gemaakt vlakbij om Pokémon te spelen. Ik ben gestopt met de pillen want ze verdikken me en mijn t...