maandag 3 januari 2022

The highlight of the week ! Going to Brooklyn's Dycker Hights Christmas Lights

zondag 26/12


Buiten ontbeten op een stoeltje in Bryant Park : een lekkere bun met spek, kaas en ei van bij bakkerij Ole & Steen want de suikerswafels van het hotel zijn we beu. 



Daarna ving Dean een Pokémon waar hij al 5 jaar op wachtte. We wandelden naar het Nintendo center waar we 20 minuten moesten aanschuiven om binnen te mogen. Zo bleef het heel overzichtelijk in de winkel. Voor Dean was het een soort Alice in Wonderland gevoel waar hij zich eens goed kon laten gaan. Leuke winkel waar een gamboy lag die de Golfoorlog overleefde.





De gameboy

We kwamen langs de grote kerstboom met Swarovski piek op Rockefeller Center en gingen binnen in St Patrick's Cathedral.


een soort anachronisme die kathedraal





Had me zo verheugd om nieuwe Adidaskes te kopen maar in geen enkele store die we bezochten was er veel keuze. Bij JD vond Kane een leuke "Under Armour" hoodie voor 55 dollar. We gingen ook eens een kijkje nemen in de Amerikaanse tegenhanger van Hamleys nl FAO Schwartz en ook die viel tegen want veel kleiner, we kochten er wat snoep.





lolly's vielen tegen

We kochten in de Wholefood market een pak bagels en kalkoen en salami en kapten ons af op een stoel in Bryant Park. Daarna keerden we ff terug naar het hotel om wat uit te rusten.
Rond 15u30 vertrokken richting subway waar we lijn N namen, we reden over het water en zagen Brooklyn Bridge by night, afstappen deden we in Hamilton Parkways. Zo waren we in een andere borough terechtgekomen nl. Brooklyn ! Toen manlief onderweg zijn papieren planneke bovenhaalde tijdens de rit, kreeg hij meteen hulp aangeboden van de guy die recht tegenover hem zat. New Yorkers zijn wel degelijk sympathieke mensen.

We stapten nog geen 10 minuten of ik kreeg al meteen een goed gevoel, we zagen eindelijk kerstverlichting en versierde huizen. En we waren nog geen eens aangekomen aan de eindbestemming nl. Dycker Heights, een aantal straten die in de jaren 80 begonnen zijn met kerstversiering en met de jaren tegen mekaar op boenken om ter meest, .... Ik had heel veel kitsch verwacht en over the top toestanden maar dat bleek heel goed mee te vallen, enkel aan die huizen was het megadruk.
Een kleine impressie ;









Super, zalig, geweldig, ....

We aten ter plekke een pizza van bij Krispy Pizza maar die was niet zo lekker, we passeerden "Grandma's Bakery" en die haar etalage en toog lag vol met keileuke goodies :


We kochten wat koekjes, brownies en chocolade taartjes voor amper 11 dollar, de enige keer dat we verbaasd waren dat we zo weinig moesten betalen.

Onderweg naar de subway kwamen we een supermarkt tegen waar we eens uitgebreid rondkeken want in het buitenland is dat toch altijd eens plezant om te zien wat het aanbod is, deze vond ik wel grappig ;


Het rechter gedeelte was helemaal leeg

We namen de Subway terug en wandelden terug naar het hotel. Moe maar voldaan, zeker na de lekkere goodies geproefd te hebben !!!

Toen manliefs vervoersbewijs niet wou werken na enkele keren proberen (je moest het door een gleuf trekken om door te kunnen) deed een black guy spontaan de fire exit deur open zodat hij daardoor kon want ik en de kids stonden al aan de andere kant. Da's 2x op één dag verrast worden door een NY guy !
















 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

tuinwerken alom

  bloemetjes in het bos Maandag 40' gewandeld op de loopband. Dinsdag weer goed gewerkt bij de grannies. En telefoon gekregen met de vra...