zaterdag 1 januari 2022

En we zijn weg !

 Op dinsdag 21/12 gingen we naar een apotheek in Kampenhout waar we alle 4 een rager door onze neus lieten halen en dat deed geen deugd want we traanden allemaal afterwards. Da's dan 140 euro ... Om 12u getest en als we tegen 13u geen telefoon kregen, zouden we allemaal negatief zijn en zo geschiedde en konden we eindelijk die koffers gaan pakken !!!



woensdag 22/12/2021

Wakker om 6u en om 7u05 was onze taxi er om ons naar Zaventem te brengen. Hele vlotte check-in (onze 2 gloednieuwe Samsonites) bij Brussels Airlines, (rij 3)terwijl je aanschuift wordt je al gepre checkt en komt er al meteen een sticker op je paspoort. Er waren andere rijen waar het lang aanschuiven was. Ook de handbagage scan verliep heel vlotjes zonder dat we werden "uitgepikt". Ons internationaal paspoort konden we zelf manueel scannen, ons mondmasker even weg om ons gezicht te laten scannen en hoppa, dat was in het verleden ook anders!

Onderweg een flesje water gekocht voor €1 zodat we toch al iets hadden voor op het vliegtuig. Ruim op tijd in terminal B gate 31 waar het vrij rustig was. We zaten op rij 49 met 4 naast mekaar in het midden en het vliegtuig zat maar half vol ! Een grote vogel waar we mee vlogen (Airbus A330-300 van zo'n 63 m lang !) Stipt vertrokken om 10u50.



Een hele lange runway vooraleer we opstegen voor een vlucht van 8u05. We kregen een lunchke : een bakske met meatballs in onion gravy, mashed potatoes en 2 soorten wortelen, best lekker en een broodje met boter en kaas on the side, een flesje water en een pudding gebakje. Een uur voor we landden een heel lekker stuk pizza.

Megavlotte douane op JFK airport, "step aside" klonk wel ff onheilspellend toen we in de rij stonden maar we mochten aanschuiven aan een lege desk. Die kerel kon niet lachen was wel aan het "moven" op muziek van Metallica maar zag er uit zoals in de movies compleet met kogelvrij vest en andere trimmings. Mondmasker even af om de paspoort te checken, deze werd ook digitaal gecontroleerd en AL onze vingers werden eveneens digitaal gecheckt ! Onze bagage lag op band 1 en was bij de eersten dus konden we vlotjes naar buiten waar de grootste stommiteit deden, gelukkig bleef het bij deze ene : de eerste de beste pipo die komt aangelopen om zich aan te bieden als taxi namen we aan. Wel door eerst een prijs te vragen met in het achterhoofd dat we max. het dubbele zouden betalen. Uiteindelijk waren we 300 dollar meteen kwijt en daar was niks aan te doen want het was eerst betalen én dan pas onze bagage uit de koffer. "Welcome to America" en ik was al niet onder de indruk van the Empire State Building dat ik in de verte had gezien... 

Het Hyatt Place Times Square Hotel in 350 W 39th street zou onze uitvalsbasis worden voor een dikke week en dat bleek een toplocatie te zijn. Onze kamers vielen in de smaak door de goeie bedden, (megagroot en veel kussens) badkamer en koelkastje. Nadat we geïnstalleerd waren, gingen we op zoek naar een snelle snack en drank. Keuze genoeg maar prijzig. We kozen een broodje uit de 7/11 (het zou onze vaste shop worden voor drank en bagels en beleg en ...) want lekker én betaalbaar !

We kropen in ons bed rond 18u (want voor ons was het dan al middernacht) want 8u in een vliegtuigzetel en een uurverschil van 6u matten je af ... Nog wat gezapt op de mega grote LG en na een relatief goeie nachtrust opgestaan om 6u30.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

engelbewaarder...

We genoten van de ballen van Wim : kippenbal met spinazie in, stoemp en wortelen uit de oven levering omheining materiaal ! Maandag naar de ...